2011. december 26., hétfő

Greetings from España, Caga Tio

...hogy egy kis aktualitasa is legyen a blogomnak:)
Az idei a 2. karacsonyom csalad nelkul, es tulajdonkeppen zsinorban a 2.alkalom amit nem is unneplek.

Jelenleg Cambrilsbol jelentkezek, ami egy tengerparti kisvaros Catalunya-ban. Igen, mar lassan fel eve tengerparton lakok, ahol jelenleg is 20fok van, es karacsony masnapjan az emberek poloban maszkalnak. ohyeah:)



December elso hetvegejen mar fel is diszitettuk a fankat. Kicsit korainak tartottam, de aztan rajottem, hogy karacsony elott talan ez az utolso hetvege amikor senkinek semmi dolga nem akad.Igy szep nyugodtan, a 2kicsi fiuval es anyukaval diszitettuk a lakast, kozben fenykepeket csinaltunk es zenet hallgattunk.
Ilyenkor en is gyereknek erzem magam, hatalmas a lelkesedesem:) 



Catalan karacsonyi hagyomanyok - Eszbonto!

Caganer:
A katalán családokban a szülők – a húsvéti tojásokhoz hasonlóan – meglepetéseket rejtenek el a lakásban, illetve a ház környékén. Jézuska és Mária helyett azonban nadrágjukat letolő és éppen nagy dolgukat végző hírességekről készült figurákat, úgynevezett Caganer-eket kell a legkisebbeknek összegyűjteni. A hiedelem szerint a megtalálónak szerencséje lesz a következő évben. 

President Obama:


Papa:


Messi:



Caga Tio:
A Caganer-ekhez hasonlóan a Caga Tió is a katalán hagyományokhoz köthető. A kis fatömb, melynek orrot, szemet és szájat is ragasztanak a hidelem szerint karácsony éjjelén – a húsvéti nyúlhoz hasonlóan – csokoládét tojik a gyermekeknek. A kis szerzetet karácsony előtt két héttel helyezik ki az asztalra a szülők, a kicsiknek minden nap „meg kell etetni” és be kell takargani a bábut, hogy szentestén elegendő édességgel hálálja meg a gondoskodást. 


Leegyszerusitve, itt az ajandekot nem a Jezuska hozza, hanem egy beoltoztetett fa kakilja. Whatthe?!

Szuletesnap:
Mind a 2fiunak ugyanarra a hetre esett a szuletesnapja.A suliban egyutt tartottak, ahol tortat es kidiszitett koronat kaptak. (bocsi a kep minosegert, telorol fotoztam)



They Love Me
Az utolso tanitasi napon hazahoztak az osszes konyvet, fuzetet iskolabol.Az egyikben ezt talaltam, a feladat pedig az volt, hogy rajzold le a csaladodat



igen, engem is lerajzolt, az a kis gomboc lennek a sarokban hahhaha

Szenteste:
Jelenlegi hostcsaladom egy egyedulallo anyuka, es 2kicsi fiucska. December 22.en a gyerekeket elvitte apuka, a szunet elso hetet vele toltik. Tehat a mai mar a 4.napom 2esben anyukaval, akivel ezido alatt alig talalkoztam:) Mindig uton vagyunk..
A karacsonyi menu elmaradt, egy nagyon egyszeru okbol. Dietazunk:D Anyuka miota itt vagyok a fogyokura megszallotja, nekem pedig jo formamat kell hoznom, mert 2nap mulva valaki meglatogat:P
Igy a karacsonyi nagy zaba egy kis salatabol es rantott rakocskakbol allt:)

Karacsonyi party
Penteken egy baratnommel belevetettuk magunkat az ejszakaba, irish whiskey-vel unnepeltunk. Errol nem szeretnek sokat meselni,  khmmmm., i cant remember:D De nagyon jol ereztem magam, figyeljetek csak hahhaha:



Szilveszter:
2nap mulva BARCELONA fele veszem az iranyt, ahol 5csodas napot fogok eltolteni, a szilveszter estet is beleertve. Egy nagyon jo baratom fog meglatogatni Irorszagbol, es a naaaaagy bulihoz csatlakozik hozzank par baratnom, akik szinten felutaznak Barcelonaba unnepelni. Cant wait:)
Jha, es Barcelona legmenobb clubjaban fogunk bulizni, csak a belepore 2hetig kellett sporolnom.Remelem megeri, es meg a pezsgo hatasara sem fog a feledes homalyaba merulni az este lol





Kedves Olvasoim, 
Szeretnek Nagyon Boldog Karacsonyt,
                                                           es Sikerekben Gazdag Ujevet Kivanni Nektek!:)




Kisssssss

P.S.
Kuldok nektek egy szamot, ami TELJESEN leirja milyen az elet Spanyolorszagban.Gyerekeeeeeeek, its gonna kill me:D

When I came to Spain and I saw people partying
I thought to myself: What the f*ck!?
All day, all night
All day, all night
Viva la fiesta, viva la noche
Viva los DJ's
I couldn't believe what I was living
So I called my friend Johnny
And I said to him: Johnny,
La gente esta muy loca!
What the f*ck!?























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése